Crackers
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
x | 10 minuten | 10 minuten |
Ingrediënten:
Je kan je eigen mengeling samenstellen in functie van je voorraad: havervlokken met een weinig tarwemeel, enkel amandelmeel, zonnebloempitten samen met pijnboompitten, …
- 75 g havervlokken – boekweitvlokken – volkorentarwemeel
- 25 g kokosmeel – kokosschilfers – amandelmeel
- 40 g pompoenpitten
- 40 g zaad: lijnzaad – zonnebloempitten – pijnboompitten
- 20 g kokosolie – olijfolie
- 150 ml haverdrink – sojamelk – cocosmelk
- snuifje zout
Bereiding met de Thermomix:
Doe het lijnzaad samen met de havervlokken in de mengbeker en mix 10 sec / snelheid 8.
Voeg de overige ingrediënten toe en meng 1 min / 45°C / linksdraaien / snelheid 2, indien nodig, bijspatelen en herhalen. Minimum 15 min laten rusten/zwellen. Indien te droog nog 10 à 20 ml drank toevoegen.
Bereiding zonder Thermomix:
Mix het lijnzaad samen met de havervlokken kort in de blender tot gewenste fijnheid.
Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een gladde massa.
Minimum 15 min laten rusten/zwellen. Indien te droog nog 10 à 20 ml drank toevoegen.
Minimum 15 min laten rusten/zwellen. Indien te droog nog 10 à 20 ml drank toevoegen.
Deeg uitrollen tussen twee vellen bakpapier tot 2 à 3 mm dik (persoonlijke keuze)
Bakken in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 15 – 20 min (opletten, gaat zeer snel!)
Ideaal ter vervanging van een sneetje brood. Smakelijk