Koolhydraat arm brood op basis van platte kaas

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  30 minuten 45 minuten

Ingrediënten:

Droge ingrediënten

  • 75 g havermout
  • 35 g amandelen
  • 2 el zaad: bv. lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, …
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout

Natte ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 g platte kaas

Bereiding met Thermomix:

Doe het zaad samen met de amandelen in de mengbeker en hak 7 sec / snelheid 7.

Voeg de overige droge ingrediënten toe en meng 5 sec / snelheid 5.

Voeg de natte ingrediënten toe: platte kaas en het ei en mix 10 sec / snelheid 5.

Bereiding zonder Thermomix:

Mix het lijnzaad samen met de amandelen en de groene kruiden kort in de blender tot gewenste fijnheid.
Voeg de overige droge ingrediënten toe en meng alles onder elkaar.
Klop de eieren los, voeg het citroensap en de ghee of boter toe en meng tot een gladde massa.
Meng de droge ingrediënten onder de natte ingrediënten en kneed tot een deeg.
Laat het beslag 1 uur rusten in de koelkast

Bekleed een cake of taart vorm met bakpapier en stort hierin het deeg.

Strooi de pompoenpitten over het deeg.

Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 – 35 min.
In een combi stoomoven: 35 minuten op 170°

Smakelijk

Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!