Koolhydraat arm brood op basis van platte kaas
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4 | 30 minuten | 45 minuten |
Ingrediënten:
Droge ingrediënten
- 75 g havermout
- 35 g amandelen
- 2 el zaad: bv. lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, …
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
Natte ingrediënten
- 1 ei
- 200 g platte kaas
Bereiding met Thermomix:
Doe het zaad samen met de amandelen in de mengbeker en hak 7 sec / snelheid 7.
Voeg de overige droge ingrediënten toe en meng 5 sec / snelheid 5.
Voeg de natte ingrediënten toe: platte kaas en het ei en mix 10 sec / snelheid 5.
Bereiding zonder Thermomix:
Bekleed een cake of taart vorm met bakpapier en stort hierin het deeg.
Strooi de pompoenpitten over het deeg.
Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 – 35 min.
In een combi stoomoven: 35 minuten op 170°
Smakelijk
Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!