Pompoensoep
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6 à 8 | 20 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 1 (rode) ui
- 1 teentje look
- 1 butternutpompoen
- 1 dikke wortel
- ghee, olijfolie of kokosolie
- 1 el groentebouillon pasta + 1 à 2 l water
- 50 ml room
- specerijen: 1 tl paprikapoeder, 1 mespunt piment d’espelette en 1 tl kurkuma
- peper en zout
- handje geroosterde cashewnoten
Bereiding met Thermomix:
Doe de knoflook en ui in de beker en hak 3 sec / snelheid 5. Voeg de vetstof en de specerijen toe en stoof 3 min / 120°C / snelheid 1. Voeg bij de ui de wortel, de pompoen, peper en groentebouillon pasta en hak 5 sec / snelheid 5. Voeg het water toe, zorg dat de groenten net onderstaan en kook 20 à 25 min. / 100°C / snelheid 1. Als de ingrediënten gaar zijn mix de soep 1 min / snelheid 10 (geleidelijk verhogen van 4 naar 10). Breng de soep op smaak met peper en zout.
Bereiding zonder Thermomix:
Hak de look en de ui fijn.
Smelt in een grote pot de vetstof, voeg hierbij de gehakte ui, look en specerijen en stoof gaar. Hak in tussentijd de wortel en de (ongeschilde) pompoen in grove stukken. Voeg bij de ui de wortel, de pompoen, groentebouillon pasta en het water, zorg dat de groenten net onderstaan. Kruid extra met peper en zout. Kook de soep een 20 tal minuten tot de groenten gaar zijn. Mix de soep tot je een fluweel zachte textuur bekomt.
Afwerking:
Dien de soep op met enkele geroosterde cashewnoten en een vleugje room.
Smakelijk