Geroosterde groenten uit de oven
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4 | 20 minuten | 60 minuten |
Ingrediënten:
- 3 schorseneren
- 3 wortelen
- 2 rode bieten (in niet te grote stukken)
- 2 grote aardappelen
- 2 rode uien
- 3 tenen look (id pel)
- 6 takjes oregano
- 6 blaadjes salie
- peterselie
- citroensap & zeste
- walnoten of pecannoten
- kaas bv. brie, munster, feta, …
- olijfolie
- peper en zout (fleur de sel)
- facultatief: rucola
Bereiding:
Verwarm de oven op 175°C.
Schil en halveer de wortelen. Schil de bieten en snijd ze in 4 à 6. Schil de schorseneren en snijd die in 4 of 6 stukken in de lengte. Was en halveer de (kriel-)aardappelen. Schil de ui en snijd die in 4. Verdeel alle groenten, de hele ongepelde teentjes look en de salie in een grote ovenschaal. Overgiet royaal met olijfolie en hussel alle groenten goed door elkaar. Plaats de ovenschaal de eerste 20 minuten afgedekt in de oven om verbranding van de groenten te vermijden. Schep nu en dan om. Verwijder na 20 minuten het deksel of de alu-folie en rooster nog eens extra 15 à 30 min, hussel regelmatig de groenten door elkaar en check de laatste 15 min de gaarheid van de groenten.
Meng intussen volgende ingrediënten: citroensap, citroenzeste, gehakte peterselie en oregano. Bestrooi met peper en fleur de sel. Meng goed. Verdeel dit mengsel samen met de kaas de laatste 5 min onder groenten, laat mee opwarmen.
Verdeel de groenten over de borden en werk af met walnoten en rucola.
Tip: kan ook met pompoen, raapjes en andere aardappelsoorten. ‘s Zomers lekker met courgettes, aubergines, tomaten, enz. Dan moet het gerecht wel minder lang in de oven.
Smakelijk