Crackers
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
x | 10 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 75 g havervlokken
- 50 g tarwemeel
- 20 g pompoenpitten
- 20 g lijnzaad
- 30 g olijfolie
- 100 ml volle melk
- snuifje zout
Bereiding met de Thermomix:
Doe al de ingrediënten in de mengbeker en meng 30 sec / 45°C / linksdraaien / snelheid 2, indien nodig, bijspatelen en herhalen.
Bereiding zonder Thermomix:
Doe al de ingrediënten in een grote kom en meng alles goed onder elkaar tot je een gladde massa bekomt.
Laat het deeg minimum 15 min rusten/zwellen. Indien het deeg te droog aanvoelt eventueel nog 10 à 20 ml vocht toevoegen.
Deeg uitrollen tussen twee vellen bakpapier tot 2 à 3 mm dik (persoonlijke keuze)
Bakken in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 25 – 30 min (opletten, gaat zeer snel!)
Ideaal ter vervanging van een sneetje brood.
Smakelijk