Griesmeelpudding
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
x | 20 minuten | 40 minuten |
Ingrediënten:
- 400 ml volle melk
- 100 ml room
- 60 g suiker
- 45 g griesmeel
Voor de afwerking:
- hazelnoten crunch
- esdoornsiroop
Bereiding met de Thermomix:
Doe de melk en de room samen met het griesmeel in de mengbeker en meng 5 sec / links draaien /snelheid 4
Kook 8 à 10 min / 100 °C / links draaien / snelheid 3,5
Voeg de suiker toe en verwarm 1 min / 95 °C / links draaien / snelheid 2
Kook 8 à 10 min / 100 °C / links draaien / snelheid 3,5
Voeg de suiker toe en verwarm 1 min / 95 °C / links draaien / snelheid 2
Bereiding zonder Thermomix:
Breng de melk met de room en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap al roerend 5 min. op laag vuur doorkoken en dik worden.
Dien de afgekoelde pudding op met de hazelnoten crunch en een touch van esdoornsiroop, SMAKELIJK