Frittata met spinazie en kerstomaten

Porties Prep Tijd Kook Tijd
x  15 minuten 30 minuten

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 75 ml room
  • 30 g emmentaler kaas
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 10 g echte boter, ghee, olijfolie of kokosolie
  • 2 handjes spinazie
  • 10 kerstomaten
  • 1 tl groentebouillonpasta
  • peper en zout
  • enkele takjes peterselie

Bereiding met de Thermomix:

Hak de emmentaler kaas 5 sec / snelheid 7 en zet op zij.
Doe de ui en de look in de mengbeker en hak 3 sec / snelheid 5, spatel ingrediënten naar beneden.
Voeg hierbij de boter of de olie en stoof 5 min / 100°C / snelheid 1. Laat 5 minuten afkoelen (< 70°C) en voeg hierbij de eieren, de room, de kaas, peper en zout en de groentebouillon en mix 10 sec / snelheid 5.

Bereiding zonder Thermomix:

Hak de ui en de look en fruit enkele minuten in de boter of olie tot goudgeel glazig.
Klop de eieren los in een kom en meng hieronder de room, de gemalen kaas, peper en zout en de groentebouillon.

Afwerking van de Frittata:

Was ondertussen de spinazie en de kerstomaten. Versnipper de spinazie en snij de tomaatjes in 4. Doe de spinazie en de tomaten in een vuurvaste schaal, giet hierover het eiermengsel. Dek af met een vuurvast deksel of alu-folie en zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 15 min. Verwijder het deksel of de alu-folie en bak nog eens 15 min.

Werk af met de gehakte peterselie en serveer de frittata met een heerlijk slaatje, een snee boerenbrood en gebakken aardappelen.

TIP: in de frittata kan je allerlei groenten verwerken: champignons, lente ui, paprika’s, ….