Interval Vasten in tijden van stress

Hoe krijg je je gezonde eetgewoonte terug op de rails?

 • Eet geen tussendoortjes
 • Bereid je maaltijden voor
 • Doe aan Mindful Eating
 • Beweeg: wandel, fiets, doe aan Yoga, Pilates of tai chi
 • Neem deel aan de Wekelijks Virtuele Meeting van de Interval Vasten Cursus

‘Ik ben een emo-eter’
‘Ik eet onbewust in stressvolle momenten”


Herken je dit?

Het Corona-virus, een ziekte, het overlijden van een dierbare, een sportactiviteit die gecanceld wordt, een afspraak die niet kan doorgaan, … verschillende elementen, ernstige maar ook banale, kunnen ons uit onze comfortzone halen wat er ons toe kan aanzetten om onbewust te snacken en te eten.

Zonder dat je het onmiddellijk door hebt, verwaarloos je je gezonde gewoontes. Je begint terug tussendoor te snacken en je dagelijkse routine van 2 maximum 3 eetmomenten per dag gaan eraan.

Al gauw merk je op dat dit verre van zelfzorg is, je voelt je moe, futloos en zoetverslaafd.

Dus, STOP, STOP, terug naar je gezonde eet & leefstijl.


Enkele tips om je gezonde eetgewoonte terug op de rails te krijgen:

 • Eet geen tussendoortjes
  Ook geen zogenaamde ‘gezonde snacks’. Een handje studentenhaver, een stuk fruit, 1 koekje bij de koffie. Elke keer je snackt, maakt je lichaam een  kleine hoeveelheid insuline aan. Het maakt niet uit of je koolhydraten, vetten of eiwitten eet, je lichaam scheidt telkens insuline af. Je bloedsuiker daalt en wekt tegelijkertijd lust op om verder te snacken. Herken je dat? 1 koekje bij de koffie worden er al snel 2, of 5.
  Dus beter geen dan één.

 • Bereid je maaltijden voor, zorg dat je weet wat je gaat eten. Werk eventueel met een weekmenu, doe aan ‘Meal prepping‘. Maak een paar uur vrij om je werkdag maaltijden voor te bereiden, dit brengt rust in je hoofd. Een volwaardige gezonde maaltijd geeft je meer energie en verlaagt je stress niveau. Zo heb je geen excuus om ‘processed food’ te eten.

 • Doe aan ‘Mindful Eating‘.
  – Bereid je porties voor.
  – Neem tijd voor je maaltijd.
  – Eet niet voor je TV, PC of  in je auto.
  – Besteed tijdens je maaltijd aandacht aan geur, kleur, textuur en smaak van je eten. Zo eet je bewuster en aandachtiger en ervaar je sneller een verzadigd gevoel.
  – Las een pauze in door je bestek even neer te leggen. Door je maaltijd even te onderbreken, eet je langzamer. Zo’n onderbreking geeft je de kans om bewust te beslissen of je meer wil eten of niet.

 • Zoek een sportieve uitdaging die bij jou past, wandel, fiets, schrijf je in voor een les yoga, pilates of tai chi.
  Pik de draad terug op als je voorheen al lid was van een club of 10.000 stappen wandelde. Ga je voor een nieuwe uitdaging, leg de lat niet te hoog, wandel tijdens je koffie- en lunchpauze 5 à 10 min, die 10.000 stappen heb je zo gestapt!

 • Neem deel aan de Wekelijkse Virtuele meeting.
  Je hoeft niet alleen te vasten, je struggles verwoorden, je ervaringen delen. Hier krijg je tips en tricks aangeboden om je op de rails te houden, om je leef & eetstijl aan te passen naar jou eigen wensen.

Neem vrijblijvend contact op of volg de cursus Masterclass Interval vasten.


Interval vasten laat toe dat je doet wat je graag doet, het is de meest comfortabele en flexibele manier om je leef & eetstijl op de rails te krijgen en te houden!