Gegrilde bloemkool uit de oven
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4 | 10 minuten | 40 minuten |
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap en citroenzeste
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnzaad
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven op 175°C.
Snij de bloemkool doormidden en vervolgens in plakken van ongeveer 2 cm dik. Je krijgt ongeveer 3-4 plakken uit 1 bloemkool. De zijkanten vallen waarschijnlijk in roosjes uiteen. Deze kan je gebruiken voor een andere maaltijd of los mee grillen.
Bereid een marinade van de olie, citroensap, peper, zout, citroenzeste, korianderzaad, paprikapoeder en komijnzaad. Meng goed.
Smeer de marinade met een borsteltje op beide kanten van de bloemkool plakken. Leg de bloemkool plakken in een grote ovenschaal naast elkaar, ze mogen elkaar niet overlappen.
Bak de bloemkool ongeveer 25-30 minuten in de oven totdat ze mooi gekarameliseerd zijn.
Heerlijk bij falafels, een groene sla en couscous.
Smakelijk
Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!