Falafels

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  10 minuten 10 minuten

Ingrediënten:

250 g gedroogde kikkererwten, 2 teentjes look, 2 sjalotjes, 1,5 tl paprikapoeder, 1,5 tl piment, 1,5 tl komijn, 1,5 tl korianderpoeder, 1/2 tl natrium bicarbonaat, 1 el bloem, 1 bussel peterselie, 1 bussel koriander, peper en zout

Bereiding met Thermomix:

dag 1: Overgiet de kikkererwten met veel koud water en laat minimum 20 u weken.
dag 2: Laat de kikkererwten goed uitlekken en droog ze eventueel na met keukenrol.

Pel de sjalotjes en snij in 2 en doe ze samen met de knoflook, de peterselie en de koriander in de mengbeker, hak 3 sec / snelheid 7, spatel bij, indien nodig nog eens herhalen. Voeg hierbij het bicarbonaat, de bloem, de kruiden, de peper, het zout en de geweekte kikkererwten, hak 10 sec / snelheid 5, spatel bij en herhaal tot een gladde massa. Laat alles 60 minuten rusten. Rol balletjes en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 minuten.

Bereiding zonder Thermomix:

dag 1: Overgiet de kikkererwten met veel koud water en laat minimum 20 u weken.
dag 2: Laat de kikkererwten goed uitlekken, droog ze eventueel na met keukenrol en hak ze kort in de blender.

Snipper de ui, de peterselie en de koriander, pers de knoflook en meng deze ingrediënten onder de gehakte kikkererwten.  Voeg hierbij het bicarbonaat, de bloem, de kruiden, de peper, het zout en meng tot een gladde massa. Laat alles 60 minuten rusten. Rol balletjes en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 minuten.

Overheerlijk met een looksausje: meng 2 el mayonaise, 2 el volle platte kaas, 2 el volle yoghurt, 2 teentjes geperste look, peper, zout en een handvol gehakte peterselie.

Smakelijk