Havermoutkoeken
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
15 | 10 minuten | 15 minuten |
Ingrediënten:
Je kan je eigen mengeling samenstellen in functie van je voorraad: havervlokken, boekweitvlokken met tarwemeel of speltmeel, echte boter of cocosolie, de kandijsuiker kan je vervangen door honing of esdoornstroop. Hierna vind je mijn samenstelling:
- 25 g boekweitvlokken
- 100 g havervlokken
- 75 g speltmeel
- 1 ei
- 50 g koude echte boter in stukjes
- 1 tl bakpoeder
- snuifje zout
Bereiding:
Doe al de ingrediënten in de mengbeker en mix 1 min / snelheid 4.
Maak een rol van het deeg (ongeveer 5 cm in doorsnede) en rol in keukenfolie. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast, heb je minder tijd 10 min in de diepvries.
Snijd de rol in plakjes van 1 cm dik en leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de haverkoeken in ongeveer 12 à 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
Laat de koekjes enkele minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze op een rooster legt om helemaal af te koelen.
Overheerlijk met een gebakken banaan of bosbessenmoes.
Ideaal als ontbijt of lunch: 2 à 3 haverkoeken met fruit en een portie platte kaas of yoghurt.
Ideaal als ontbijt of lunch: 2 à 3 haverkoeken met fruit en een portie platte kaas of yoghurt.
Smakelijk
BEWAREN
In een luchtdichte verpakking blijven de koekjes minimaal twee weken goed. In de vriezer tot 3 maanden.