Ovenschotel met bloemkool en wortelen
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4 | 20 minuten | 45 minuten |
Ingrediënten:
- 2 (rode) uien
- 2 à 3 teentjes look
- olijfolie
- 2 dikke wortelen, in julienne gesneden
- 1/2 bloemkool in roosjes verdeeld
- 600 g aardappelen in grove stukken
- 2 el citroensap
- zeste van 1 citroen
- 1 tl kurkuma
- 1 tl piment
- 1 kl paprikapoeder
- peper en zout
- sardines uit blik
- 1 à 2 teentjes look
- 2 el mayonaise
- 2 el volle platte kaas of yoghurt
- 1 el citroensap
- 1 el gehakte peterselie
- peper en zout
Bereiding:
Pel de ui en de look en hak fijn.
Doe in een ruime ovenschaal de olie, de specerijen: paprikapoeder, kurkuma en piment en meng onder elkaar. Voeg hierbij de ui, de look en peper en zout en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 5 min.
Na 5 min, voeg de aardappelen, de wortelen en de bloemkoolroosjes toe en overgiet met het citroensap en de citroenzeste. Zet terug in de hete oven voor 25 à 30 min. Hussel elke 10 à 15 min de groenten onder elkaar om verbranden te vermijden.
Check na 30 min of de aardappelen gaar zijn, indien nodig zet nog een aantal minuten in de oven.
Dien op met een slaatje, de aioli, gebraden kip of een blikje sardines.
TIP: Warm de sardines 5 min mee op in de oven, super lekker.
Smakelijk