Appelmoes met slagroom en hazelnootcrunch
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4 | 15 minuten | 10 minuten |
Ingrediënten:
- 750 g appelen in brunoise
- 15 ml water
- 45 g suiker
- 1 el vanille suiker
- 2 el citroensap
- 1 tl kaneel (facultatief)
- 50 g rozijnen
- 50 g hazelnoten
- 120 ml slagroom + 25 g bloemsuiker
Bereiding met Thermomix:
Rooster de hazelnoten kort in een hete pan en laat ze uitdampen op keukenpapier. Doe de afgekoelde hazelnoten in de mengbeker en hak 1 sec / snelheid 7 en zet apart.
Doe de overige ingrediënten (behalve de room en de bloemsuiker) in de mengbeker en gaar de appelmoes 10 min / 100 °C / linksdraaien / snelheid 1 en zet apart.
Klop de room stijf in een ‘ultra’ vetvrije mengbeker, plaats de vlinder en klop op snelheid 3 tot de room stijf is, blijf er bij, gaat super snel.
Bereiding zonder Thermomix:
Rooster de hazelnoten kort in een hete pan en laat ze uitdampen op keukenpapier. Doe de afgekoelde hazelnoten in de vijzel en stamp ze fijn, zet apart.
Doe de overige ingrediënten (behalve de room en de bloemsuiker) in een stoofpotje en gaar de appelen op een laag vuur, voortdurend roeren tot ze beetgaar zijn, niet te plat.
Voeg de bloemsuiker bij de slagroom en klop stijf.
Afwerking dessert:
Serveer de appelmoes met een toefje slagroom en bestrooi voor het serveren met de hazelnotencrunch.
Smakelijk