Pasta ‘leftovers’

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  20 minuten 20 minuten

Ingrediënten:

  • 75 à 100 g pasta (droog) per persoon
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje look
  • 1 broccoli
  • 1 dikke wortel
  • 100 g spinazie
  • ghee, olijfolie of kokosolie
  • 1 el groentebouillon pasta
  • 10 cl vermouth
  • 50 ml room
  • specerijen: paprikapoeder, pimet d’espelette, kurkuma, venkelpoeder
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Bereiding:

Hak de look en de ui fijn.
Smelt in een groot stofpot (creuset) de vetstof, voeg hierbij de gehakte ui, look en specerijen en stoof gaar. Hak in tussentijd de wortel in brunoise. Voeg de gehakte wortel en de broccoli bij de ui. Kruid de groenten met peper, zout, groentebouillon pasta en laurier. Stoof een 20 tal minuten tot de groenten gaar zijn. Voeg hierbij de in reepjes gesneden spinazie. Blus met vermouth, laat kort in koken en voeg de room toe en laat terug inkoken.

Proef de groenten saus en kruid eventueel bij met peper en zout.

Kook de pasta gaar en voeg bij de groenten.

TIP

Wens je het eiwitgehalte te verhogen, bak hierbij een kipfilet, kruid de filet met de specerijen uit de ingrediënten lijst, snijd de gare filet in dunne reepjes en voeg samen met de spinazie bij de groenten.

Smakelijk