Rabarbertaart
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6 | 20 minuten | 60 minuten |
ZANDDEEG
Ingrediënten zanddeeg:
- 125 g meel
- 50 g bloemsuiker
- 50 g echte boter
- 1 ei (klein)
- snuifje zout
Bereiding:
Doe al de ingrediënten in de mengkom van je keuken-machine of de thermomix (10 sec / snelheid 4 – bijspatelen en herhalen) en meng heel kort tot je een kruimelige gemengde massa bekomt. Kneed deze (losse) massa tot een deegbol en verpak in vershoudfolie. Laat minimum 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter en bebloem een taartvorm 24 cm doorsnee.
Rol het deeg uit tussen 2 bakmatjes of bakpapier met een deegrol. Leg het uitgerolde deeg in de taartvorm. Rol met de deegrol over de taartrand om het overtollige deeg te verwijderen of knip bij met een schaar voor een brede rand.
Prik met een vork gaatjes in je deegbodem.
Leg vervolgens een vel bakpapier op het deeg. Vul de vorm met rijst of gedroogde peulvruchten en bak de taartbodem 10 à 15 minuten voor in de op 160°C voorverwarmde oven.
Neem het bakpapier weg en bak de taartbodem nogmaals 10 à 15 minuten tot de binnenkant mooi licht bruin is gebakken.
Laat het deeg afkoelen op een rooster.
- 1 ei
- 75 ml room
- 100 g suiker
- 25 g bloem
- 1 el maizena
AFWERKING:
Ingrediënten:
- 4 stengels rabarber (350 g) in stukjes van 1 cm
- 2 à 3 el amandelpoeder
Vul de gebakken taart (zanddeeg) met een laagje amandelpoeder. Verdeel hierover de rabarber. En giet over de rabarber de (rauwe) custard vulling.
Yep, zo eenvoudig is het, je hoeft de custard vulling niet voor te garen.
Laat (iets) afkoelen en dien op met een toefje slagroom.
Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!