Pasta met bloemkool en tonijn

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  20 minuten 60 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g pasta
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 à 2 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 3 takjes oregano
  • 1 koffielepel groentebouillon pasta (Morga)
  • 1 el citroensap
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 750 ml melk
  • 75 g gemalen kaas, emmenthaler of gruyere
  • peper, zout en kruidnoot

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de verpakking en voeg hierbij ook de bloemkoolroosjes, reken voor de gaartijd van de bloemkool 7 à 8 minuten. Als de pasta 10 min gaartijd vraagt, voeg dan na 2 minuten de bloemkoolroosjes toe.
  • Bereid intussen de kaassaus: maak een roux met de boter en de bloem, voeg de melk, bouillonpasta, peper, zout en kruidnoot toe en als de bechamelsaus klaar is voeg de fijn gesneden oregano, het citroensap en de gemalen kaas toe. Met de Thermomix volg het recept op cookidoo.be

Afwerking

  • Schik de gare pasta met de bloemkool in een grote ovenschaal, verdeel hier over de uitgelekte tonijn en als laatste de kaassaus.
  • Zet de pasta ovenschaal in de hete oven (175°C) gedurende 20 à 30 minuten tot er een mooi goudgeel kortste op de kaassaus komt.

Smakelijk

Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!