Salade van winterpostelein

Porties Prep Tijd Kook Tijd
2  10 minuten 10 minuten

Ingrediënten:

  • 2 volle handjes winterpostelein
  • 1 handje groene sla
  • 100 g pittige kaas: geitenkaas, blauwe kaas, Comté, …
  • 10 g rode ui
  • 1 appel
  • 20 g rozijnen
  • 20 g geroosterde hazelnoten, walnoten of amandelen
  • enkele takjes peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Bereiding:

Doe de noten in een vijzel en stamp ze in grove stukjes.
Was de sla en de postelein en zwier droog in de slazwierder. Snij de groene sla in dunne reepjes, de winterpostelein verwerken we onbewerkt.
Snij de rode ui in fijne ringetjes eventueel met de mandoline, snij de appel en de kaas in dobbelsteentjes.
Bereid een dressing van olie, citroensap, honing, peper en zout en voeg hierbij de rozijnen.

Leg op de gesnipperde sla en de winterpostelein de kaas, appel en rode ui, overgiet met de pittige dressing en overstrooi met de noten en de gehakte peterselie.

Overheerlijk met een snee zelf gebakken volkoren brood.

Smakelijk