Kleur je dag met heerlijk vers
bereide gerechten.

RECEPTEN

Voltarwe brood

Prep Tijd Kook Tijd
10 minuten 12 à 16 uur
Ingrediënten
  • 200 g witte bloem
  • 150 g havervlokken
  • 250 g volkorenmeel,
  • 5 à 7 g verse bio gist,
  • 1 à 2 kl zout,
  • 360 ml water

Bereiding

Doe de havervlokken, de bloem en het meel in de mengbeker. Voeg hierbij de gist, het zout en het water en KNEED 5 min.
Breng het deeg in een grote kom om te rijzen, dek het deeg af met een vochtige doek en laat ongeveer 8 à 12 uur rijzen.
Verwijder de vochtige doek, bestuif het deeg met bloem, bereid nu het deeg voor om te bakken: voorzichtig de lucht uit het deeg duwen en opvouwen tot je een mooi rechthoekig deeg bekomt (langgerekt). Leg het deeg op een bakvel of in een bakvorm en dek terug af.
Na 1 uur oven voorverwarmen op 250°C gedurende 15 à 20 min. Snijd het deeg in en bak het deeg gedurende 35 à 40 min op 175°C. Door water in je oven te gieten bekom je een knapperig blinkend brood.

Koop nu uw Thermomix

Workshops en demo’s

Recepten & Voedingsadvies