Stoofpotje van linzen en witte bonen
Prep Tijd | Kook Tijd |
20 minuten | 40 minuten |
Ingrediënten
|
Week de bonen een nacht in koud water.
Snij de sjalot in 2 en doe samen met de knoflook en de kruiden in de mengbeker, hak 3 sec / snelheid 5, spatel bij. Voeg de wortel, de paprika en de witte selder toe en hak 2 sec / snelheid 5. Voeg de olie toe en sauteer 7 à 10 min / 100°C / snelheid 1. Voeg de linzen, de geweekte witte bonen, de passata, de kokosmelk en de groentebouillon toe. Voeg water toe tot dat de linzen en de bonen onder staan. Kook 25 min / 98 °C / snelheid 1, linksomdraaien.
Week de bonen een nacht in koud water.
Stoof de sjalot, knoflook en de kruiden in de olijfolie gedurende 5 à 7 min. Voeg de wortel, de paprika en de witte selder bij de gestoofde ui en sjalot en stoof deze groenten een 10 tal minuten. Voeg de linzen, de geweekte witte bonen, de passata, de kokosmelk en de groentebouillon toe aan de gestoofde groenten. Voeg, indien nodig, water toe tot dat de linzen en de bonen onder staan en kook de peulvruchten gaar in 25 à 30 minuten. Regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
Proef en kruid bij indien nodig.
Serveer dit overheerlijk vegetarisch eenpansgerecht met rijst, quinoa, bruin brood, … .
Smakelijk
Tip: Pas de kooktijden aan volgens de gaartijd van de linzen en de witte bonen.