Vongole met witte wijn en look
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2  5 minuten 15 minuten
Ingrediënten:
  • 500 g vongole of venusschelpen
  • 75 g ui of sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g olijfolie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 75 g witte wijn
  • 75 g water
  • 25 g citroensap
  • 1 tl zout
  • enkele takjes gehakte peterselie
Bereiding met thermomix:
  • Spoel de schelpjes onder stromend water en zet ze 30 minuten onder in koud licht gezouten water om het zand uit de schelpen te halen.
  • Doe de ui en de look in de mengbeker en hak 5 seconden / snelheid 6
  • Spatel alles naar beneden en voeg de olijfolie toe, verhit 5 minuten/ varoma/ snelheid 1
  • Voeg de witte wijn, water, citroensap, 1/2 van de gehakte peterselie, zout en paneermeel toe
  • Doe de venusschelpen in het kookmandje, strooi daarover de helft van peterselie, schud de schelpen  even op en plaats het mandje in de beker, stoom 12 minuten/varoma/snelheid 2, check of alle schelpjes zijn geopend, indien nodig, stoom enkele minuten extra

Bereiding zonder thermomix:

  • Hak de sjalot en de knoflook fijn
  • Hak de peterselie.
  • Spoel de schelpjes onder stromend water en zet ze 30 minuten onder in koud licht gezouten water om het zand uit de schelpen te halen.
  • Fruit in een hoge pot de sjalot en de knoflook enkele minuten in de olijfolie. Voeg de witte wijn, water, citroensap, 1/2 van de gehakte peterselie, zout en paneermeel toe.
  • Voeg hierbij de uitgelekte schelpen en kook ze tot ze opengaan.

Afwerking:

Schep de vongoles in een diep bord, schep enkele lepels looksaus over de schelpen en werk af met de gehakte peterselie

 Overheerlijk met pasta capellini en stukje zelf gebakken brood.

Smakelijk

Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!