Bananencake
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
x | 20 minuten | 40 minuten |
Ingrediënten:
- 85 g witte amandelen
- 125 g echte boter
- 125 g bloem
- 125 g (riet)suiker
- 2 eieren
- 2 (geplette) overrijpe bananen
- sap van 1/4 citroen
- 2 tl bakpoeder
- snuifje zout
Bereiding:
Hak de amandelen zeer fijn met een keuken-machine of de thermomix (7 sec / snelheid 7 – bijspatelen en herhalen).
Houd de gemalen amandelen apart.
Klop de boter met de suiker tot room in een keuken-machine of met de thermomix (10 sec / snelheid 4 – bijspatelen en herhalen)
Klop de boter met de suiker tot room in een keuken-machine of met de thermomix (10 sec / snelheid 4 – bijspatelen en herhalen)
Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa, in de thermomix 3 sec / snelheid 4
Voeg de geplette bananen toe en meng zorgvuldig onder de gladde massa.
Spatel het amandelmeel, de bloem, het citroensap en het zout onder het beslag, met de thermomix mix 5 sec / snelheid 5
Spatel als laatste het bakpoeder onder het beslag, met de thermomix mix 3 sec / snelheid 5
Stort het deeg in een ingevette en bebloemde taart- of cakevorm. Bak in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 30 à 40 min. De cake is gaar als de binnentemperatuur minimum 93 °C is.
Smakelijk
Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!