Bananencake

Porties Prep Tijd Kook Tijd
x  20 minuten 40 minuten

Ingrediënten:

  • 85 g witte amandelen
  • 125 g echte boter
  • 125 g bloem
  • 125 g (riet)suiker
  • 2 eieren
  • 2 (geplette) overrijpe bananen
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
Bereiding:

Hak de amandelen zeer fijn met een keuken-machine of de thermomix  (7 sec / snelheid 7 – bijspatelen en herhalen).

Houd de gemalen amandelen apart.
Klop de boter met de suiker tot room in een keuken-machine of met de thermomix (10 sec / snelheid 4 – bijspatelen en herhalen)
Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa, in de thermomix 3 sec / snelheid 4
Voeg de geplette bananen toe en meng zorgvuldig onder de gladde massa.
Spatel het amandelmeel, de bloem, het citroensap en het zout onder het beslag, met de thermomix mix 5 sec / snelheid 5
Spatel als laatste het bakpoeder onder het beslag, met de thermomix mix 3 sec / snelheid 5

Stort het deeg in een ingevette en bebloemde taart- of cakevorm. Bak in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 30 à 40 min. De cake is gaar als de binnentemperatuur minimum 93 °C is.

Smakelijk

Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!