Pasta met spitskool, citroen en broodkruim
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4 | 20 minuten | 20 minuten |
Ingrediënten:
- 75 à 100 g pasta (droog) per persoon (fusilli, farfalle, macaroni, …)
- 50 g broodkruim
- handje fijn gehakte peterselie
- 1 spitskool in dunne reepjes
- 2 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
- 1 tl piment d’espelette
- citroenzeste van 1 citroen
- sap van 1/2 citroen
- scheutje witte wijn (facultatief)
- olijfolie of ghee
- 1 kl groentebouillon
- peper en zout
Bereiding:
- Bak het broodkruim in een de ghee of olijfolie goudbruin, opgelet blijf er bij want het gaat snel! Roer de citroenzeste en de peterselie onder het gebakken broodkruim, kruid met peper en zout en zet apart.
- Verhit in een grote pot of pan terug de ghee of olijfolie en stoof hierin op een laag vuur de knoflook, het piment en de groentebouillon gedurende een 5 tal minuten. Voeg de spitskool toe en stoof effe op een iets hoger vuur, blus met de witte wijn en het citroensap, kruid bij met peper en zout , verlaag het vuur en gaar de kool verder onder deksel. Check regelmatig tot de kool beetgaar is.
- Kook de pasta volgens de verpakking, voeg bij de beetgare kool en werk af met de broodkruim, serveer onmiddellijk.
Smakelijk
Naar een recept van Dorien Knockaert uit Goed Eten, Spaghetti met kool, citroen en broodkruim, pg 79 – 81.
Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!