Pasta met courgette, tonijn en citroen

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  20 minuten 60 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g pasta
  • 2  courgettes, in grote brunoise gesneden
  • 1 dikke ui
  • 1 à 2 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 3 teentjes look fijn gehakt
  • 3 takjes oregano
  • 1 koffielepel groentebouillon pasta (Morga)
  • citroen sap en zeste
  • een scheut witte of vermouth
  • olijfolie of ghee
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 750 ml melk
  • 50 g gemalen kaas, emmenthaler of gruyere
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verhit in een grote pot of pan de ghee of olijfolie en stoof hierin op een laag vuur de ui gaar gedurende een 5 tal minuten. Voeg de look en de courgette en stoof effe op een iets hoger vuur, blus met de witte wijn en het citroensap, voeg de groentebouillon pasta toe, kruid bij met peper, zout en oregano , verlaag het vuur en gaar de courgette in een 5 tal minuten.
  • Bereid in tussen de kaassaus: maak een roux met de boter en de bloem, voeg de melk, peper, zout en kruidnoot toe en als de bechamelsaus klaar is voeg de gemalen kaas toe.Met de Thermomix volg het recept op cookidoo.be
  • Kook de pasta volgens de verpakking.

Afwerking

  • Schik de gare pasta in een grote ovenschaal, verdeel hier over de gare courgette, de uitgelekte tonijn en als laatste de kaassaus.
  • Zet de pasta ovenschaal in de hete oven (175°C) gedurende 20 à 30 minuten tot er een mooi goudgeel kortste op de kaassaus komt.

Smakelijk

Naar een recept van @JeroenMeus, Macaroni met courgette, tonijn en kaassaus

Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!