Pasta met kerstomaatjes, courgette en olijven

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  20 minuten 25 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g pasta
  • 200 g kerstomaten
  • 1  courgette, in brunoise gesneden
  • 2 sjalotjes
  • 1 à 2 teentjes look fijn gehakt
  • 1 bussel basilicum
  • 1 koffielepel groentebouillon pasta (Morga)
  • een scheut witte of vermouth
  • olijfolie of ghee
  • 1 kl oregano
  • 50 g zwarte olijven (niçoise)
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verhit in een grote pot of pan  ghee of olijfolie en stoof hierin op een laag vuur de sjalotjes gedurende een 5 à 10 tal minuten. Voeg de look en de kerstomaatjes toe, blus met de witte wijn, voeg de groentebouillon pasta toe, kruid bij met peper en zout en stoof verder tot de tomaatjes gaar zijn (15 à 20 minuten).
  2. Verhit in een grote pan ghee of olijfolie en bak hierin op een middelhoog vuur de courgette blokjes, blijf er bij want ze bakken snel aan, voeg de oregano toe en hussel een paar keer om tot ze gaar zijn (5 à 7 minuten).
  3. Kook de pasta volgens de verpakking.

Afwerking

Voeg de gebakken courgette en de gare pasta bij de gestoofde kerstomaatjes, voeg de olijven toe opdat ze nog even kunnen mee opwarmen en werk af met de fijn gesneden basilicum.

Smakelijk

Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!