Muesli koekjes

Prep Tijd Kook Tijd
15 minuten 30 à 40 minuten

Ingrediënten 

  • 1 appel
  • 30 g rozijnen
  • 10 g lijnzaad
  • 30 g geroosterde cashewnoten
  • 150 g havermout
  • 50 g tarwebloem
  • 50 g suiker
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuifje zout
Bereiding met Thermomix:

Doe de appel in de mengbeker en hak 2 sec / snelheid 5. Voeg hierbij alle overige ingrediënten en kneed 20 seconden, eventueel bijspatelen en het kneden 20 seconden herhalen. Verwijder het deeg uit de mengbeker, rol het deeg tot een bol en laat gedurende minimum 1 uur rusten in de ijskast.
Rol balletjes (25 g) van het deeg, leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en plet ze tot platte koekjes. Op de bovenkant van ieder koekje leg je stukje appel en een geroosterde cashewnoot.

Bereiding zonder Thermomix:

Doe de appel in de mengbeker en hak 2 sec / snelheid 5. Voeg hierbij alle overige ingrediënten en kneed 20 seconden, eventueel bijspatelen en het kneden 20 seconden herhalen. Verwijder het deeg uit de mengbeker, rol het deeg tot een bol en laat gedurende minimum 1 uur rusten in de ijskast.
Rol balletjes (25 g) van het deeg, leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en plet ze tot platte koekjes. Op de bovenkant van ieder koekje leg je stukje appel en geroosterde cashewnoot.
Bak de koekjes gedurende 20 à 30 min in een voorverwarmde oven op 175°C.
Laat de koekjes gedurende 10 à 15 min afkoelen vooraleer van het bakpapier te halen. Laat ze verder afkoelen op een rooster en bewaar ze in een koekjestrommel.
TIP: ideaal als snack bij een een sportieve activiteit of als ontbijt of lunch: neem 2 à 3 Muesli koekjes en drink hierbij 1 glas vers geperst sinaasappelsap. Ook lekker met een portie volle yoghurt of tas Cappuccino.