Appel Amandel Havermout Taart
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
x | 15 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 120 g havervlokken
- 80 g amandelen
- 60 g suiker
- 50 g echte boter, ghee of kokosolie
- 50 g rozijnen
- 2 eieren
- 1 el citroensap
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snuifje zout
- 2 à 3 appelen
Bereiding met de Thermomix:
Doe de amandelen in de mengbeker en mix 10 sec / snelheid 7, indien nodig herhalen.
Voeg bij het amandelmeel de havervlokken en mix 10 sec / snelheid 7, indien nodig herhalen.
Voeg de boter toe en meng 3 min / 95°C / snelheid 1,5.
Voeg de overige ingrediënten (behalve de rozijnen) toe en meng 10 sec / snelheid 6, indien nodig bijspatelen en herhalen.
Voeg als laatste de rozijnen bij het beslag en meng 10 sec / linksdraaien / snelheid 3
Bereiding zonder Thermomix:
Mix de amandelen kort in de blender tot gewenste fijnheid, voeg hierbij de havervlokken en mix kort tot meel.
Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een gladde massa.
Afwerking en bakken van de taart:
Snijd de appelen in dunne partjes (3 à 4 mm dik). Vet een taartvorm in en stort hierin het deeg. Schik de appelpartjes dakpansgewijs in een cirkel op de taart.
Snijd de appelen in dunne partjes (3 à 4 mm dik). Vet een taartvorm in en stort hierin het deeg. Schik de appelpartjes dakpansgewijs in een cirkel op de taart.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 25 à 30 minuten.
Ideaal ter vervanging van een sneetje belegd brood. Smakelijk