Lasagne met soepgroenten

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4 à 6  60 minuten 90 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g gemengd gehakt
  • 250 g gemalen biefstuk
  • soepgroenten: (rode) ui, wortel, prei, selder
  • 1 teentje look
  • ghee, olijfolie of kokosolie
  • 1 el groentebouillon pasta
  • 1 l melk
  • 90 g tarwe bloem
  • 80 g ghee of olie voor de béchamelsaus
  • 75 g (gemalen) emmentaler of gruyere kaas
  • peper en zout
  • 1 blaadje laurier
  • snuifje muskaatnoot
  • lasagne vellen

Bereiding:

Bak het gehakt in een hete pan en roer regelmatig om, breng op smaak met peper en zout. Eens goed gebakken zet opzij.

Hak de look en de ui fijn en stoof gaar. Hak in tussentijd de wortelen, de prei en de selder in brunoise. Voeg deze gehakte groenten bij de ui. Kruid de groenten met peper, zout, groentebouillon pasta en laurier. Stoof een 20 tal minuten tot de groenten gaar zijn.

Bereid een klassieke béchamelsaus: maak een roux van 80 g vetstof en 90 g bloem en 1 l melk, zo krijg je een iets dikkere saus. Breng op smaak met peper, zout en kruidnoot. Eens de saus klaar voeg hierbij 2/3 van de gemalen kaas, de overige kaas gaat over de lasagne.

Bereiding met de Thermomix: 

In de Thermomix kan je de kaas malen, de ui en de look hakken en de kaassaus bereiden.

Afwerking Lasagne:

Verwarm de oven voor op 180°.

Giet een laagje saus op de bodem van je ovenschaal. Schik daarop een eerste laag  droge lasagnevellen, let erop dat de vellen elkaar niet overlappen.

Schep op de lasagnevellen enkele lepels van de gestoofde soepgroenten, het gebakken gehakt en eindig met de kaassaus.

Schik hier bovenop een tweede laag lasagnevellen. Vervolgens terug een laag soepgroenten, gehakt en kaassaus en eindig met een nieuwe laag lasagnevellen. Hierover gaat een laatste laag kaassaus, waar over we de overige gemalen kaas strooien.

Bak de lasagne gedurende 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven van 180°.

TIP

Je kan de lasagne op voorhand bereiden, plaats de schaal afgedekt in de koelkast.
Smakelijk