Borlotti Bonenburger

Porties Prep Tijd Kook Tijd
x  10 minuten 60 minuten

Ingrediënten:

  • 100 g gedroogde borlotti bonen
  • 50 g havervlokken
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • enkele takjes peterselie
  • 1 mini gedroogd pepertje of 1 tl piment d’espelette
  • 1 tl groentebouillonpasta
  • peper en zout
  • ghee, olijfolie of kokosolie om de burgers in te bakken

Voorbereiding:

Week de Borlotti bonen 1 nacht weken in water en giet ze voor gebruik af, weekvocht niet hergebruiken.

Bereiding met de Thermomix:

Kook de bonen 40 min / 98°C / linksdraaiensnelheid 1. Check of ze gaar zijn en giet de bonen af en laat ze minimum 1 uur uitlekken.
Doe de ui, de peterselie en de look in de mengbeker en hak 5 sec / snelheid 8, spatel ingrediënten naar beneden en indien nodig herhaal hakken.
Voeg hierbij de havervlokken, de groentebouillon, het pepertje, peper en zout en hak 5 sec / snelheid 8, spatel ingrediënten naar beneden en indien nodig herhaal hakken.

Voeg de geweekte bonen toe en meng 5 sec / linksdraaien snelheid 4.

Bereiding zonder Thermomix:

Hak de peterselie, de look en de rode ui fijn en voeg hier bij de havervlokken, meng hieronder, de groentebouillon, het pepertje, peper en zout en hak alles heel kort in een foodprocessor opdat alle ingrediënten goed onder elkaar worden gemixt, voeg hierbij de bonen, maar zorg ervoor dat ze niet volledig geplet worden, je mag de bonen nog herkennen in de burger.

Afwerking burger:

Zet deze bereiding een uurtje opzij en laat de smaken elkaar goed vermengen.

Rol 4 balletjes uit bonenmengsel, duw ze plat tot een burger en bak de bonenburgers in een hete pan in ghee of olie, minimum 3 à 5 min aan elke kant.

Serveer op een knapperig broodje of met vers gebakken frietjes en een slaatje.

Smakelijk