Marsepein
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1 blok | 5 minuten | 5 minuten |
- Ingrediënten:
150 g rietsuiker of bloemsuiker, 250 g witte amandelen of amandelpoeder, 1 eiwit, enkele druppels oranjebloesem, 1 el cacaopoeder - Bereiding met de Thermomix:
1. Doe de rietsuiker in de mengbeker en mix 10 sec / snelheid 10.
2. Doe de amandelen in de mengbeker en hak 9 sec / snelheid 7- bijspatelen en eventueel herhalen tot de amandelen tot poeder zijn gemalen.
3. Voeg het eiwit en de druppels oranjebloesem toe en meng 30 sec / snelheid 4 – bijspatelen en eventueel herhalen tot een homogene massa. - Bereiding met de Thermomix:
1. Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder en meng hieronder het lichtjes losgeklopte wit van ei.
2. Voeg hierbij enkele druppels oranjebloesem toe en meng de amandel/suikermassa tot een homogene massa. - Afwerking: Spatel de marsepein in een bewaar recipiënt, dek luchtdicht af met deksel of folie
Laat opstijven in de koelkast.
TIP: vegan variant: gebruik 1 eetlepel water iplv het wit van ei.