Marsepein

Porties Prep Tijd Kook Tijd
1 blok  5 minuten 5 minuten
  • Ingrediënten:
    150 g rietsuiker of bloemsuiker, 250 g witte amandelen of amandelpoeder, 1 eiwit, enkele druppels oranjebloesem, 1 el cacaopoeder
  • Bereiding met de Thermomix:
    1. Doe de rietsuiker in de mengbeker en mix 10 sec / snelheid 10.
    2. Doe de amandelen in de mengbeker en hak 9 sec / snelheid 7- bijspatelen en eventueel herhalen tot de amandelen tot poeder zijn gemalen.
    3. Voeg het eiwit en de druppels oranjebloesem toe en meng 30 sec / snelheid 4 – bijspatelen en eventueel herhalen tot een homogene massa.
  • Bereiding met de Thermomix:
    1. Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder en meng hieronder het lichtjes losgeklopte wit van ei.
    2. Voeg hierbij enkele druppels oranjebloesem toe en meng de amandel/suikermassa tot een homogene massa.
  • Afwerking: Spatel de marsepein in een bewaar recipiënt, dek luchtdicht af met deksel of folie
    Laat opstijven in de koelkast.

TIP: vegan variant: gebruik 1 eetlepel water iplv het wit van ei.