Soep van puntpaprika’s en tomaten

Porties Prep Tijd Kook Tijd
6 à 8  20 minuten 40 minuten

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten of (rode) uien
  • 2 teentjes look
  • 1 selder takje in brunoise
  • 1 dikke wortel in brunoise
  • 3 à 5 tomaten of 350 ml passata
  • 3 puntpaprika’s
  • olijfolie
  • 1 el groentebouillon pasta + 750 ml water
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Bereiding met Thermomix:

Doe de knoflook en sjalot in de beker en hak 3 sec / snelheid 5. Voeg de olie toe en stoof  5 min / 100°C / snelheid 1.
Voeg de wortel en de selder toe en stoof 5 min / 100°C / snelheid 1.

Vervolgens voeg de puntpaprika’s en de tomaten(passata), peper, blaadje laurier, takje tijm, oregano en groentebouillon + 750 ml water toe en kook  15 min / 100°C / linksdraaien / snelheid 1. Verwijder het blaadje laurier en het takje tijm en mix de soep 1 min / snelheid 10 (geleidelijk verhogen van 4 naar 10).

Bereiding zonder Thermomix:

Hak de look en de sjalot fijn.
Verhit de olie in een grote soeppot, voeg hierbij de gehakte sjalot of ui en de look en stoof gaar. Voeg de wortel en de selder toe en stoof 5 minuten extra. Voeg de puntpaprika’s, tomaten(passata), groentebouillon pasta, peper, blaadje laurier, takje tijm en oregano, het water en kook gaar, opgelet zie dat de soep niet overkookt. Verwijder het takje tijm en blaadje laurier

Mix de soep tot je een fluweel zachte textuur bekomt.

Afwerking:

Breng de soep op smaak met peper en zout.
Dien de soep op met een vleugje room (facultatief) en versnipperde oregano.

Smakelijk