Pasta met tuinbonen en spekjes

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  20 minuten 20 minuten

Ingrediënten:

  • 75 à 100 g pasta (droog) per persoon (fusilli, farfalle, macaroni, …)
  • 2 sjalotten of (rode) uien
  • tuinbonen – gedopt 400 g
  • 1 à 2 stukjes spek p/p
  • sap van 1/2 citroen
  • scheutje witte wijn (facultatief)
  • olijfolie of ghee
  • 1 kl groentebouillon
  • 100 ml volle room
  • 2 takjes munt
  • peper en zout

Bereiding:

Stoom de tuinbonen gaar in 3 à 5 minuten
In de Thermomix: doe 300 ml water in de mengbeker, doe de gedopte tuinbonen in de stoommand en stoom 8 min / Varoma / snelheid 1.
Check of de boontjes gaar zijn.

Snij het spek in kleine stukjes en bak goed uit en houd apart.

Hak de ui fijn, in de Thermomix 3 sec / snelheid 5
Smelt in een groot stoofpot (creuset) de vetstof, voeg hierbij de gehakte ui en stoof gaar. Voeg hierbij de gare tuinbonen, de groentebouillon, peper en zout en stoof alles samen goed op, blus met het sap van de citroen en de witte wijn. Voeg de room toe en laat nog effe inkoken. Voeg het spek toe en de fijn gesnipperde munt.

Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout.

Kook de pasta gaar (volgens de verpakking) en voeg bij de groenten.

Smakelijk