Bananencake
| Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
| x | 20 minuten | 40 minuten |
Ingrediënten:
- 85 g witte amandelen
- 125 g echte boter
- 125 g bloem
- 125 g (riet)suiker
- 2 eieren
- 2 (geplette) overrijpe bananen
- sap van 1/4 citroen
- 2 tl bakpoeder
- snuifje zout
Hak de amandelen zeer fijn met een keuken-machine of de thermomix (7 sec / snelheid 7 – bijspatelen en herhalen).
Klop de boter met de suiker tot room in een keuken-machine of met de thermomix (10 sec / snelheid 4 – bijspatelen en herhalen)
Stort het deeg in een ingevette en bebloemde taart- of cakevorm. Bak in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 30 à 40 min. De cake is gaar als de binnentemperatuur minimum 93 °C is.
Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!



