Speculaas
Prep Tijd | Kook Tijd |
1 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten Speculaaskruiden
|
Doe de boter, suiker, speculaaskruiden, bloem, bakpoeder, water, melk en snuifje zout in de mengbeker en KNEED 3 minuten.
Verwijder het deeg uit de mengbeker, rol het deeg tot een bol en laat gedurende minimum 1 uur rusten in de ijskast.
Doe de boter, suiker, speculaaskruiden, bloem, bakpoeder, water, melk en snuifje zout in een grote mengkom en kneed alles ingrediënten tot een gladde massa.
Rol het deeg tot een bol en laat gedurende minimum 1 uur rusten in de ijskast.
Bakken van de speculoos: Rol het deeg uit op bakpapier of bakvel, pons hieruit vormjes, verwijder het overtollige deeg en hergebruik dit deeg.
Bak de speculaaskoekjes gedurende 10 à 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat de koekjes gedurende 10 à 15 min afkoelen vooraleer van het bakpapier te halen. Laat ze verder afkoelen op een rooster en bewaar ze in een koekjestrommel.