Sinaasappelbavarois met chocolade

Prep Tijd Kook Tijd
15 minuten 30 minuten
Ingrediënten
  • 2 sinaasappelen
  • 50 g suiker
  • 250 ml room (vetgehalte min. 40 %)
  • 15 g suiker
  • 3 eierdooiers
  • 50 g suiker
  • ½ vanillestokje
  • 2 g agar-agar
  • voor de afwerking: 1 el chocoladeschilfers
Bereiding
Pers de sinaasappelen, doe in een sauspannetje het sinaassap, 50 g suiker, de sinaasappelzeste en kook het sap in tot je ongeveer 100 à 125 ml sinaasappelstroop overhoudt.
Doe de room en 15 g suiker in de mengbeker, plaats de vlinder op het mes en klop de room op: 1 min/ snelheid 3 en houd de room apart, was de mengbeker niet af.
Doe de 3 eierdooiers, de 50 g suiker, 2/3 van de sinaasappelstroop en het vanillemerg in de mengbeker, plaats de vlinder op het mes en meng 4 min / 70° C / snelheid 3. Verwijder de vlinder. Voeg 2 g agar-agar toe en meng 3 sec / snelheid 3. Laat afkoelen tot 37°C
Voeg de room toe en meng 5 à 10 sec /  / snelheid 3.
Verdeel het mengsel over 6 glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
Werk af met de sinaasappelstroop en enkele chocolade schilfers. Deze schilfers kan je bekomen door met een scherp mes over een blok chocolade te schrapen.