Sinaasappelbavarois met chocolade

Prep Tijd Kook Tijd
15 minuten 30 minuten
Ingrediënten
  • 2 sinaasappelen
  • 50 g suiker
  • 250 ml room (vetgehalte min. 40 %)
  • 15 g suiker
  • 3 eierdooiers
  • 50 g suiker
  • ½ vanillestokje
  • 2 g agar-agar
  • voor de afwerking: 1 el chocoladeschilfers
Bereiding
1. Pers de sinaasappelen, doe in een sauspannetje het sinaassap, 50 g suiker en sinaaszeste en kook het sap in tot je ongeveer 100 à 125 ml sinaasappelstroop overhoudt.
2. Voeg 15 g suiker toe aan de room en klop stijf en houd de room apart.
4. Doe de 3 eierdooiers, de 50 g suiker, 2/3 van de sinaasappelstroop en het vanillemerg in een meng kom en klop op tot een gladde witte schuimige massa en er zich een lint vormt bij het opheffen van de klopper.
5. Meng door goed te roeren 2 g agar-agar onder het mengsel
6. Laat afkoelen tot 37°C
7. Meng de room voorzichtig onder het eiermengsel en verdeel deze gladde massa over 6 glaasjes, laat opstijven in de koelkast.
9. Werk af met een el sinaasappelstroop en enkele chocolade schilfers. Deze schilfers kan je bekomen door met een scherp mes over een blok chocolade te schrapen.

Recepten