Voltarwe brood
Prep Tijd | Kook Tijd |
10 minuten | 12 à 16 uur |
Ingrediënten
|
Bereiding
Doe de havervlokken, de bloem en het meel in de mengbeker. Voeg hierbij de gist, het zout en het water en KNEED 5 min.
Breng het deeg in een grote kom om te rijzen, dek het deeg af met een vochtige doek en laat ongeveer 8 à 12 uur rijzen.
Verwijder de vochtige doek, bestuif het deeg met bloem, bereid nu het deeg voor om te bakken: voorzichtig de lucht uit het deeg duwen en opvouwen tot je een mooi rechthoekig deeg bekomt (langgerekt). Leg het deeg op een bakvel of in een bakvorm en dek terug af.
Na 1 uur de oven voorverwarmen op 250°C gedurende 15 à 20 min. Snijd het deeg in en bak gedurende 35 à 40 min op 175°C. Door water in je oven te gieten op het moment dat je je brood in de oven zet, bekom je een knapperig blinkend brood.