Panna cotta van tomaat

LAYERSLIDER

6

SKY

experience

Panna cotta van tomaat

Porties Prep Tijd Kook Tijd
6  15 minuten 20 minuten

Ingrediënten:
10 g olie, 1 teentje look, 2 sjalotjes, 500 g gepelde tomaten, 1 kl suiker, een takje verse tijm, enkele blaadjes oregano, peper & zout, 1 g agar-agar, 200 ml room (vetgehalte min. 40 %)
Voor de afwerking: 50 g garnalen, handje fijn gehakte pijpajuin

Bereiding: 
1. Doe de room in de mengbeker en klop de room op snelheid 3 en houd de room apart.
2. Doe de sjalotjes, de look in de mengbeker en hak 4 sec /snelheid 5
3. Bijspatelen, voeg de olie toe en stoof 7 min / 100¡C / snelheid 1, zonder maatbekertje
4. Voeg de tomaten, suiker, peper en zout, tijmblaadjes en oregano toe en hak 7 sec / snelheid 6 en kook 20 min / varoma / snelheid 1, zonder maatbeker, met stoommandje om spatten te voorkomen
5. Voeg 1 g agar-agar en meng 3 sec / snelheid 3
6. Breng op smaak met peper en zout
7. Laat afkoelen tot 37°C
8. Voeg de room toe en meng 5 à 10 sec / linksdraaien / snelheid 3
9. Verdeel de panna cotta over glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
10. Werk af met de gesnipperde pijpajuin en de garnalen

Koop nu uw Thermomix

Workshop of Demo Aanmelden

Recepten & Voedingsadvies