Confituur
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4 | 20 minuten | 15 minuten |
Ingrediënten:
1 kg gewassen, geschild vers fruit, 500 à 800 g (riet)suiker, sap van 1/2 citroen, 5 à 10 g pectine (hoeveelheid suiker en pectine wordt bepaald door het pectine- en vochtgehalte en de zoetkracht van het fruit)
Bereiding met Thermomix:
1. Doe het fruit in de mengbeker en hak 5 sec / snelheid 5.
2. Voeg de suiker, het citroensap en de pectine bij het fruit en kook 10 à 12 min / 98°C / snelheid 1 – zonder maatbekertje, van zodra het kookpunt nadert, wees waakzaam voor overkoken, indien nodig verlaag de temperatuur naar 95°C.
3. Schuim de confituur af en giet de confituur in schone potjes en sluit ze goed af en laat ze omgekeerd minimum 2 uur afkoelen.
4. Indien u minder dan 800 g suiker/kg fruit gebruikt, bewaar de confituur in de koelkast.
Smakelijk