Risotto met groene groenten uit de moestuin

Prep Tijd Kook Tijd
15 minuten 30 minuten
Ingrediënten
  • 50 g Parmezaanse kaas in blok
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • groene bladgroenten grofgesneden bv. postelein, sla, spinazie, rucola, …
  • 5 zon gedroogde tomaten in olie
  • 1/2 citroen
  • 10 g olijfolie
  • 20 g echte boter
  • 250 g gewassen risotto rijst
  • 50 g droge witte wijn of vermouth Noilly prat
  • 600 g water
  • 1 el groentebouillon
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • peper & zout

Bereiding met Thermomix:

Doe de parmezaanse kaas in de mengbeker en vermaal 10 sec / snelheid 9, bewaar apart.
Doe de ui en de knoflook in de mengbeker en hak fijn 2 sec / snelheid 5,  bijspatelen en eventueel herhalen.
Voeg de olie en 10 g boter toe en sauteer 5 min / 100°C / snelheid 1 – zonder maatbekertje
Voeg de rijst en de wijn toe en sauteer 2 min / linksdraaien / 100°C / snelheid 1 –  zonder maatbekertje
Voeg water, bouillon en de zongedroogde tomaten toe en kook 15 min / linksdraaien  / 100°C / snelheid 1 – zonder maatbekertje
Controleer na 10 minuten af en toe de gaarheid en onderbreek wanneer dit voor u OK is.
Voeg de groene bladgroenten toe en meng 1 min / linksdraaien / snelheid 2
Rasp de citroenschil, pers de citroen. Voeg sap en zeste bij de risotto. Kruid bij met peper en zout naar smaak. Voeg de parmezaanse kaas en de rest van de boter toe, meng 20 sec / linksdraaien / snelheid 2

Bereiding zonder Thermomix:

Stoof de gehakte ui met de geplette knoflook gaar in de olie en de helft van de boter.
Voeg de rijst, de zongedroogde tomaten en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg al roerend de groentebouillon toe tot de rijst gaar is, na ongeveer 15 min.
Voeg hierbij de grofgesneden bladgroenten en roer goed om. Rasp de citroenschil, pers de citroen. Voeg sap en zeste bij de risotto. Kruid bij met peper en zout naar smaak. Voeg de parmezaanse kaas en de rest van de boter toe en meng alles goed onder elkaar.

Dien op met de pijnboompitten, de versgehakte peterselie en de koriander.
Smakelijk