Appelcake met noten en dadels

Porties Prep Tijd Kook Tijd
x 20 minuten 40 minuten
Ingrediënten:

  • 110 g bloem
  • 100 g paranoten
  • 100 g suiker
  • 110 g echte boter, ghee of kokosolie
  • 100 g dadels
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 appel in brunoise

Bereiding met de Thermomix:

Doe de paranoten in de mengbeker en hak 1 sec / snelheid 7 en zet apart.
Doe de dadels in de mengbeker en hak 7 sec / snelheid 7, indien nodig, herhalen en zet apart.
Doe de boter en de suiker in de mengbeker en meng 10 sec / snelheid 4.
Voeg de eieren erbij en mix 3 sec / snelheid 4.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix 5 sec / snelheid 5.
Voeg de gehakte noten en dadels toe en meng 3 sec / snelheid 4, indien nodig bijspatelen en herhalen.

Bereiding zonder Thermomix:
Mix de paranoten zeer kort fijn in de blender en zet apart.
Mix de dadels fijn in een blender en zet apart.
Meng de boter met de suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er één voor één onder. Voeg er lepel per lepel de bloem en het bakpoeder aan toe. Meng onder dit glad beslag voorzichtig de gehakte noten en dadels.

Afwerking en bakken van de cake:
Vet en bebloed een springvorm in ø 20 cm. Stort de helft van het deeg in de springvorm. Leg een laag appel, vervolgens een 2 de laag deeg en werk af met de rest van de appels.
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 25 à 35 minuten.

Overheerlijk – verrassende smaakcombinatie. Smakelijk