Frambozenconfituur

Porties Prep Tijd Kook Tijd
1 à 2 potjes  10 minuten 10 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g frambozen
  • 1 el citroensap
  • 150 g – 350g suiker naar smaak
  • 1 el pectine (Marmello) – facultatief

Bereiding:

Doe het fruit in een kookpot of de mengbeker van de Thermomix voeg het citroensap toe en breng aan de kook, laat 2 à 3 minuutjes goed doorkoken – in de Thermomix: 10 à 12 min / 98°C / snelheid 1 – zonder maatbekertje.
Voeg de suiker en de pectine bij het fruit en kook nog eens 2 minuten extra – in de Thermomix 2 min / 98°C / snelheid 1 – zonder maatbekertje.

Giet de confituur in schone potjes en sluit ze goed af en laat ze omgekeerd minimum 2 uur afkoelen.

Indien u minder dan 800 g suiker/kg fruit gebruikt, bewaar de confituur in de koelkast.

Smakelijk

Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!