Panna cotta van tomaat

Porties Prep Tijd Kook Tijd
6  15 minuten 20 minuten

Ingrediënten:
10 g olie, 1 teentje look, 2 sjalotjes, 500 g gepelde tomaten, 1 kl suiker, een takje verse tijm, enkele blaadjes oregano, peper & zout, 1 g agar-agar, 200 ml room (vetgehalte min. 40 %)
Voor de afwerking: 50 g garnalen, handje fijn gehakte pijpajuin

Bereiding: 
1. Doe de room in de mengbeker en klop de room op snelheid 3 en houd de room apart.
2. Doe de sjalotjes, de look in de mengbeker en hak 4 sec /snelheid 5
3. Bijspatelen, voeg de olie toe en stoof 7 min / 100¡C / snelheid 1, zonder maatbekertje
4. Voeg de tomaten, suiker, peper en zout, tijmblaadjes en oregano toe en hak 7 sec / snelheid 6 en kook 20 min / varoma / snelheid 1, zonder maatbeker, met stoommandje om spatten te voorkomen
5. Voeg 1 g agar-agar en meng 3 sec / snelheid 3
6. Breng op smaak met peper en zout
7. Laat afkoelen tot 37°C
8. Voeg de room toe en meng 5 à 10 sec / linksdraaien / snelheid 3
9. Verdeel de panna cotta over glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
10. Werk af met de gesnipperde pijpajuin en de garnalen