Pannekoekjes van zoete aardappelen
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
15 | 10 minuten | 60 minuten |
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappels,
- 100 g bloem: spelt, voltarwe, boekweit of een mix
- 2 eieren
- 4 el ahornstroop
- 1/4 stokje vanillemerg
- snuifje kaneel
- 50 g geroosterde hazelnoten
- 1 snuifje zout
- 175 ml water
Bereiding met Thermomix:
Rooster de zoete aardappels gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 40 min. Ontvel de zoete aardappels en doe ze in de mengbeker, voeg hierbij de bloem, de eieren, de stroop, de vanille, kaneel en zout alsook het water en meng 10 à 15 sec / snelheid 5. Laat het beslag een 15 tal min rusten en bak er overheerlijke pannekoekjes van in een hete pan in (kokos)olie of echte boter. Serveer ze met de geroosterde hazelnoten en of verse appelmoes. Smakelijk
Bereiding zonder Thermomix:
Rooster de zoete aardappels gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 40 min. Ontvel de zoete aardappels en doe ze in een blender, voeg hierbij de bloem, de eieren, de stroop, de vanille, kaneel en zout alsook het water en mix tot een gladde massa. Laat het beslag een 15 tal min rusten en bak er overheerlijke pannekoekjes van in een hete pan in (kokos)olie of echte boter. Serveer ze met de geroosterde hazelnoten en of verse appelmoes. Smakelijk