Low Carb Brood

Porties Prep Tijd Kook Tijd
x  10 minuten 25 minuten

Ingrediënten:

Droge ingrediënten

  • 200 g amandelen
  • 35 g speltmeel
  • 60 g lijnzaad
  • enkele takjes groene kruiden: tijm, peterselie, koriander, …
  • tl baksoda
  • snuifje zout en peper
  • 20 g pompoenpitten voor de topping

Natte ingrediënten

  • 4 eieren
  • 70 g ghee of boter
  • 2 tl citroensap

Bereiding met Thermomix:

Doe het lijnzaad samen met de amandelen in de mengbeker en hak 7 sec / snelheid 7.
Voeg de overige droge ingrediënten toe en meng 5 sec / snelheid 5. Houd apart.
Doe de eieren, het citroensap en de ghee of boter in de mengbeker en mix 15 sec / snelheid 5.
Voeg hierbij de droge ingrediënten en meng 5 sec / snelheid 5 en kneed tot een deeg 3 min / functie kneden.
Bereiding zonder Thermomix:
Mix het lijnzaad samen met de amandelen en de groene kruiden kort in de blender tot gewenste fijnheid.
Voeg de overige droge ingrediënten toe en meng alles onder elkaar.
Klop de eieren los, voeg het citroensap en de ghee of boter toe en meng tot een gladde massa.
Meng de droge ingrediënten onder de natte ingrediënten en kneed tot een deeg.
Bekleed een cake of taart vorm met bakpapier en stort hierin het deeg.
Strooi de pompoenpitten over het deeg.
Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 20 – 25 min.

Overheerlijk met hummus en een fris slaatje. Smakelijk