Zelf bereid pitabroodje met een slaatje en hummus
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1 blok | 5 minuten | 5 minuten |
Hummus
Ingrediënten:
200 g kikkererwten gedroogd, 300 ml groentebouillon, sap van 1/2 citroen, 2 el olijfolie, 2 el tahin, 1 teentje look, 75 ml kookvocht van de kikkererwten, 1 tl komijn
Bereiding :
1. Week de kikkererwten in heel veel water gedurende 10 à 12 uur. Giet de kikkererwten af.
2. Kook de kikkererwten met de look gaar in groentebouillon, de geweekte kikkererwten moeten goed onderstaan: 35 min / 98°C / snelheid 1, giet af en bewaar het kookvocht.
2. Doe de gekookte kikkererwten met de look en alle overige ingrediënten in de mengbeker en mix 1 min / snelheid 5
Indien nodig bijspatelen, kookvocht toevoegen en het mixen herhalen tot je een gladde massa bekomt, breng de hummus op smaak met peper en zout.
Pitabroodje
Ingrediënten & bereiding: Pitabroodje met Thermomix: zie basiskookboek TM5 pg 230.