Schorseneren met bechamelsaus en een gepocheerd ei

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  40 minuten 60 minuten

Ingrediënten:

  • 4 super verse eieren
  • 800 à 1000 g zacht kokende aardappelen
  • 1 bussel schorseneren
  • boter of ghee
  • volle melk
  • tarwebloem
  • citroensap
  • wijnazijn
  • kruidnoot
  • peper en zout
  • peterselie

Bereiding:

Snijd de geschilde schorseneren in stukjes van 3 à 5 cm, kook ze in veel water met een flinke scheut azijn tot ze gaar zijn. Giet ze af en bewaar het kookvocht.
Bereid een bechamelsaus met de helft kookvocht en de helft melk. Deze saus mag een licht zure smaak hebben, eventueel voeg je nog extra citroensap toe.

Bereid een smeuige  aardappelpuree.

Gepocheerd ei:

Het succes van een gepocheerd ei ligt in de versheid van de eieren. Vertrek je van kakelverse eieren dan kan het niet mislukken! Breng water met een scheut azijn aan de kook, op het kookpunt ontwikkel je met een lepel een draaikolk in het water, dit is het moment waarop je de eieren 1 voor 1 snel in het midden van de draaikolk giet. Na 3 minuten zijn de eieren TOP.


Afwerking:

Schep op elk bord een flinke lepel aardappelpuree en schorseneren, overgiet de schorseneren met de heerlijke zure bechamelsaus en leg hierop het gepocheerd ei, werk elk bord af met de fijn gehakte peterselie.
Smakelijk


Bereiding met de Thermomix: 
In de Thermomix kan je de bechamelsaus en de aardappelpuree bereiden.