Hartige taart met kerstomaatjes

Porties Prep Tijd Kook Tijd
x  20 minuten 45 minuten

Ingrediënten:

  • kruimeldeeg (ongezoet)
  • 500 g kerstomaatjes
  • 400 g smeltkaas bv. brie, munster, manchego
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 el mosterd
  • 1 el gedroogde Provencaalse kruiden
  • enkele takjes oregano en tijm
  • olijfolie
  • 1 losgeklopt ei
  • peper en zout

Voorbereiding:

Verwarm de oven op 200°C
Bekleed een taartvorm Ø 26 cm met een vel bakpapier en leg daarop het kruimeldeeg. Prik het deeg in met een vork en bestrijk de bodem met mosterd.

Bereiding:

Hak de ui en knoflook fijn, in de Thermomix hak 5 sec / snelheid 5, spatel ingrediënten naar beneden en indien nodig herhaal hakken.
Verdeel de gehakte ui en look over de taartbodem. Leg hierop de plakjes smeltkaas, kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
Verdeel hierover de kerstomaatjes en de verse kruiden en bestrijk met olijfolie, kruid opnieuw met peper en zout.
Plooi de randen van het deeg naar binnen en bestrijk met het losgeklopt ei.

Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.

Smakelijk


Thermomix cooking experience with @koolcooking
Naar recept @claudiaallemeersch
Photo by @nnnatasja