Broodpudding met appeltjes

Porties Prep Tijd Kook Tijd
x  20 minuten 30 minuten

Ingrediënten:

  • 250 g  oud brood
  • 500 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 45 g maizena
  • 150 g (vanille) suiker (bereid met de thermomix: suiker + vanillepeul: 10 sec op snelheid 10)
  • 1 pakje vanillesuiker (niet als je zelf je vanillesuiker hebt bereid met de thermomix)
  • snuifje zout
  • 50 g rozijnen
  • 1 appel
Bereiding:
Hak het hard brood in stukjes met een keuken-machine of de thermomix (10 sec / snelheid 5). Overgiet het broodkruim met de melk en laat (een nacht) weken. Voeg bij het geweekte brood de eieren, suiker, maizena en zout en meng goed, in de thermomix 10 sec / snelheid 5, indien nodig bijspatelen en herhalen. Voeg de rozijnen toe en meng terug, in de thermomix meng 10 sec / snelheid 5 linkomdraaien.

Stort het deeg in een ingevette en bebloemde taart- of cakevorm. Schik er bovenaan de appeltjes op en bak in een voorverwarmde oven op 175 °C gedurende 40 à 60 min. De broodpudding is gaar als de binnentemperatuur minimum 93 °C is.

Smakelijk

Tip: Heb je geen 250 g oud brood, vul aan met haver- spelt- of boekweitvlokken.

Heb je dit recept bereid? Laat me weten wat je ervan vond of deel je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @comforteatingbym. Thx!