Asperges met mosterd dille saus en zalm

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  15 minuten 20 minuten
Ingrediënten:

1 bussel geschilde asperges, 1 bussel dille, 200 g mascarpone, 50 g witte wijn of Noilly Prat (Franse vermouth), 200 g gerookte zalm in reepjes, 3 eierdooiers, 1 el mosterd, 1 el citroensap, peper en zout

Bereiding:

Kook of stoom de asperges gaar gedurende 15 à 20 min en houd ze warm in een voorverwarmde oven van 50°C, gaartijd naar smaak.

Hak de dille fijn en doe in een pannetje. Voeg hierbij de mascarpone, de witte wijn of Noilly Prat, de eierdooiers, de mosterd en kruid met peper en zout. Klop het mengsel schuimig met de garde (in een achtvorm) op een zacht vuur. Blijf met een flinke snelheid kloppen opdat het eigeel geen kans krijgt om te stollen tot omelet. Klop tot je een licht gebonden schuimige saus krijgt, voeg de zalm toe en roer tot de saus terug lekker warm is, niet te heet, anders stolt het ei.
Proef de saus en breng ze op smaak met citroensap, peper en zout.
Voeg de dille saus bij de gegaarde asperges en dien op met gestoomde gnocchi of aardappeltjes.

Smakelijk

Recepten