Asperges met mosterd dille saus en zalm

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  10 minuten 20 minuten

Ingrediënten:

1 bussel geschilde asperges, 1 bussel dille, 200 g mascarpone, 50 g witte wijn of Noilly Prat (Franse vermouth), 200 g gerookte zalm in reepjes, 3 eierdooiers, 1 el mosterd, 1 el citroensap, peper en zout

Bereiding met Thermomix:

Stoom de asperges gaar in de varomaschalen gedurende 15 à 20 min en houd ze warm in een voorverwarmde oven van 50°C, gaartijd naar smaak.

Doe de dille in de mengbeker en hak 3 sec / snelheid 8.
Plaats de vlinder op het mes. Doe de mascarpone, de witte wijn of Noilly Prat, de eierdooiers, mosterd, peper en zout in de mengbeker bij de gehakte dille en meng 4 min / 70°C / snelheid 4.
Verwijder de vlinder en voeg de zalm toe en meng 30 sec / 70°C / snelheid 1 linksdraaien.

Bereiding zonder Thermomix:

Kook of stoom de asperges gaar gedurende 15 à 20 min en houd ze warm in een voorverwarmde oven van 50°C, gaartijd naar smaak.

Hak de dille fijn en doe in een pannetje. Voeg hierbij de mascarpone, de witte wijn of Noilly Prat, de eierdooiers, de mosterd en kruid met peper en zout. Klop het mengsel schuimig met de garde (in een achtvorm) op een zacht vuur. Blijf met een flinke snelheid kloppen opdat het eigeel geen kans krijgt om te stollen tot omelet. Klop tot je een licht gebonden schuimige saus krijgt, voeg de zalm toe en roer tot de saus terug lekker warm is, niet te heet, anders stolt het ei.

Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
Voeg de saus bij de gestoomde asperges en dien op met gestoomde gnocchi of aardappeltjes.

Smakelijk