Mosselen in papillot

Prep Tijd Kook Tijd
10 minuten 15 minuten
Ingrediënten
  • 1 kg mosselen
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 teen knoflook in fijne plakjes gesneden
  • 1 kl kappertjes
  • 2 el zwarte olijven
  • 1 rood pepertje in fijne ringetjes
  • scheutje witte wijn
  • 10 kerstomaten
  • zwarte peper
  • handvol peterselie

Bereiding met Thermomix

Verdeel de mosselen over 2 stukken aluminiumfolie en vouw wat omhoog. Verdeel over de 2 papillotten met mosselen de rode ui, look, kappertjes, zwarte olijven, pepertje, kerstomaten, zwarte peper en de peterselie. Giet in elke papillot een scheut witte wijn. Vouw de papillotten dicht en leg 15 minuten in de varomaschaal.

Doe 300 g water in de mengbeker, plaats de Varoma in positie en stoom 15 min/Varoma/snelheid 1. Open voorzichtig een papillot en controleer of de mosselen gaar zijn, indien nodig stoom enkele minuten extra.

Bereiding zonder Thermomix

Verdeel de mosselen over 2 stukken aluminiumfolie en vouw wat omhoog. Verdeel over de 2 papillotten met mosselen de rode ui, look, kappertjes, zwarte olijven, pepertje, kerstomaten, zwarte peper en de peterselie. Giet in elke papillot een scheut witte wijn. Vouw de papillotten dicht en leg 15 minuten in de varomaschaal.

Stoom de mosselen gaar in een voorverwarmde oven op 175 °C gedurende 10 à 15 min. Open voorzichtig een papillot en controleer of de mosselen gaar zijn, indien nodig stoom enkele minuten extra.

Serveer de mosselen met een knapperig stukje brood of pasta.

Smakelijk